Zupančič/Juvančič poražena!

V nedeljo, 09.02. smo zaključili s 4. krogom HSE Ludus Beach Lige.
V prvi kakovostni ligi prihaja do vedno večje izenačenosti ekip, kar dokazuje tudi prvi poraz v letošnji sezoni za ekipo Zupančič/Juvančič, ki je na zadnji tekmi v 4. krogu proti dvojici Kolmanič/Rejc morala priznati poraz s kar 2:0 (14:16 in 12:15). Po končnem seštevku točk kroga sta kljub temu krog zaključila na prvem mestu, Kolmanič/Rejc pa sta bila 2. z enakim seštevkom kot Leben/Ocvirk, ki ju je medsebojna, zelo izenačena tekma (19:17, 14:16 in 7:11) uvrstila na 3. mesto v tem krogu in ju zavihtela na 2. mesto v skupni lestvici. Za izpad iz 1. lige je odločala najbolj napeta zadnja tekma. Medsebojno sta se pomerili ekipi Pečnik/Marič in Novak/Zimic. Tekma se je končala z največjim dovoljenim izidom v tretjem setu (15:14) v korist ekipe Pečnik/Marič, ki je tako krog zaključila na 4. mestu, dvojec Novak/Zimic pa se z naslednjim krogom seli v 2. ligo. Naslednji krog 1. lige bo na sporedu v nedeljo, 16.2. v Ludus Beach Parku, kjer zopet lahko pričakujemo težek in napet boj ekip za obstanek. Vabljeni k ogledu!

V ženski konkurenci je bilo po zaključenem krogu izenačeno število točk na prvem mestu med ekipama Planinc/Trampuž in Levstek/Rakič in odločala je medsebojna tekma, ki sta jo po 3. setih dobili dekleti iz ekipe Planinc/Trampuž (8:15, 15:13 in 11:8). Medsebojna tekma je odločala tudi za 3. mesto med ekipama Petrovič/Štembergar in Košmerl/Jazbar. Z 2:1 v setih (14:16, 15:8 in 8:11) se je zmage veselila ekipa Petrovič/Štembergar. 4. mesto in obstanek v ligi, si je z zmago nad Stepišnik/Halas priborila ekipa Košemrl/Jazbar. Stepišnik/Halas pa se brez zmage v 1. ligi vrača nazaj v 2.

 

Teden kasneje se je v 4. krogu pomerila 2. kakovostna liga. V moški konkurenci sta Šenica/Veronik s prvo postavo brez poraza na vseh petih tekmah dokazala, da si zaslužita svoje mesto v 1. ligi nazaj. Še najbližje sta jima bila fanta iz ekipe Javornik/Pečovnik, ki sta v medsebojni tekmi morala priznati poraz v 3. setu s končnim izzidom 12:10 in krog zaključila na 2. mestu. Ekipi Jerala/Košenina in Ernestl/Bonifer sta bili po zaključenem krogu izenačeni po točkah za 3. mesto. Odločala je seveda medsebojna tekma. In kot se za Ludus Beach Ligo spodobi, se je tudi ta končala šele v 3. setu z izzidom 8:11 v korist ekipe Jerala/Košenina.5. sta bila fanta iz ekipe Kocbek/Poteko, ekipa Dolenc/Grmovšek pa je zaradi odsotnosti, krog brez boja končala na 6. mestu in bo tako naslednji krog, priložnost za preboj nazaj iskala v 3. ligi.

V ženski konkurenci sta v 2. ligi odlično igro prikazali dekleti iz ekipe Krevl/Erjavec. Brez poraza sta se Mina in Monika v enotni opravi in ob podpori domačih navijačev veselili ponovnega vstopa v 1. ligo. Drugo mesto sta si priborili primorki iz ekipe Bubnič/Morgan, le točko za njima pa sta zaostali ekipi Jagodic/Šuligoj in Ferlin/Mežan, kjer sta medsebojno tekmo dobili Jagodic/Šuligoj in v tem krogu pristale na 3. mestu. 5. je bila ekipa Šantej/Bergant z edino zmago nad ekipo Kalčič/Kranjc, ki v ligi še vedno lovi svojo prvo zmago. V tem krogu sta 2 seta izgubili na samo 2 točki razlike, kar je dobra popotnica za uresničitev želje po prvi zmagi.

 

V 3. ligi je tokrat zasedba Bratož/Kosec izpustila krog in posledično omogočila ekipam igranje brez pritiska po izpadu, saj se omenjena ekipa avtomatično seli v 4. ligo. Kljub temu pa ostaja boj za napredovanje v višjo ligo in le tega sta si priigrala Perez/Šibau, ki sta morala le na eni tekmi priznati premoč nasprotnikoma Kastelec/Tršan z rezultatom 1:2 (15:9,13:15 in 9:11). S tem dosežkom sta  osvojila novih 17 točk na skupni lestvici. 2. in 3.mesto sta si po doseženih točkah razdelili ekipi Tači/Mavsar in Kastelec Tršan, vendar pa sta zaradi medsebojne tekme v kateri sta bila Tači/Mavsar tokrat boljša z rezultatom 2:0 (15:12, 17:15) tudi zasluženo zasedla 2.mesto. 4. mesto sta osvojila ekipa Stravnik/Stravnik, 5.mesto v ligi pa Gantar/Novak, ki sta v tem krogu tudi odigrala največ setov (13).

V 4.ligi so nastopile vse ekipe, zato je bilo napredovanje v 3. ligo še nekoliko težje. Z odlično formo sta 1. mesto v ligi osvojila Žagar/Žagar ki sta zmagala prav vse tekme, tudi tekmo proti Požar/Mislej z rezultatom 2:0 (18:16, 16:14), ki sta na koncu zaostala le za Žagar/Žagar in tako osvojila 2. mesto. Na 3. mestu je končala ekipa Schwarzmann/Horvat, na 4.mestu pa mladi dvojec Schwarzmann/Kovič. V medsebojni tekmi med Jurič/Skornšek in Popit/Jerič pa sta z zmago 2:1 (13:15,15:12,11:5)  Jurič/Skornšek uspela zadržati 5. mesto, na 6. pa sta končala tekmovalni krog Popit/Jerič. Vendar so razlike med posameznimi ekipami majhne, tako da resnično šteje vsako doseženo mesto v ligi in ob predpostavki, da nas čakajo še trije krogi, vrstni red na skupni lestvici še kar nekajkrat premešal.

Avtorja:
Alen Tači in Davor Zupančič

Kontakt

Alen T. - 041 602 482

Koledar HSE Ludus Beach Liga

Koledar tekmovanj v odbojki na mivki za moške in ženske za leto 2020/21.

Novice