Utrinki 3. kroga HSE Ludus Beach Lige

V nedeljo, 19.1.2020 je bil zaključen 3. krog Ludus Beach Lige.
V prvi kakovostni ligi pri moških se je zopet najbolje odrezal lanskoletni zmagovalni duo Zupančič/Juvančič. Kljub izgubljenim enim setom proti Šenica/Veronik in Zimic/Novak, sta še vedno odigrala vse tekme brez poraza in osvojila novih 30 točk. Skupno jih imata zdaj tako 60.
Drugo mesto je pripadlo ekipi Pečnik/Marič. Enako število točk je imela tudi ekipa Zimic/Novak, vendar je zaradi medsebojne tekme pristala na 3. mestu. Dvojec Leben/Ocvirk sta uspela zadržati mesto v 1. ligi, ekipa Šenica/Veronik pa je kljub osvojenimi seti proti Zupančič/Juvančič in Pečnik/Marič, tokrat z menjavo izgubila največ setov v skupini (večino na 2 točki razlike) in bo tako naslednji krog morala začeti v 2. ligi.

Pri ženskah pa se je zopet najbolje odrezala ekipa Planinc/Trampuž. Dekleti sta tokrat brez izgubljenega seta potrdili svojo formo in ohranili 1. mesto v skupni lestvici, ter osvojili novih 16 točk. Skupno jih imata zdaj že 32. Ekipa Levstek/Rakič je v tem krogu osvojila 2. mesto in se na skupni lestvici prav tako povzpela na 2. mesto. Dobro formo sta pokazali tudi punci iz ekipe Košemrl/Jazbar, ki sta na svojem debitantskem nastopu v 1. ligi v 3. krogu osvojili 3. mesto in tako ohranili mesto v 1. ligi. Nekoliko slabše sta v tem krogu odigrali trenutno 3. uvrščeni v skupni lestvici, dekleti iz ekipe Petrovič/Štembergar, ki sta dobili le en set in tekmo proti ekipi Jagodic/Šuligoj. Slednji sta zaradi odsotnosti v tem krogu avtomatsko izgubili vse tekme in bosta priložnost za napredovanje v 1. ligo iskali v naslednjem krogu, v 2. ligi.

V 2. moški ligi, ki je bila prva na sporedu letos (nedelja, 12.1.), je bila tokrat s popolnim izkupičkom zmag najboljša ekipa Kolmanič/Rejc. S petimi zmagami brez izgubljenega seta si je dvojec brez dvoma zaslužil napredovanje v 1. ligo. Odlično se je odrezala tudi ekipa Dolenc/Grmovšek, ki je prav tako s popolnim izkupičkom premagala vse, razen prvouvrščenih. Če fanta zadržita formo do naslednjega kroga, bosta imela tako lepe možnosti za napredovanje. Ernestl/Bonifer je dvojec, ki si je točke v tem krogu delil z ekipo Kocbek/Poteko, ampak zaradi medsebojne zmage v treh setih (18:16,  10:15 in 11:8) vseeno osvojil 3. mesto, Kocbek/Poteko pa sta pristala na četrtem. Nekoliko slabše je šlo v tem krogu ekipi Jerala/Košenina, ki je na zadnji tekmi kroga proti ekipi Bratož/Kosec vseeno zbrala dovolj moči in v odločilnem 3. setu z 11:7 ohranila mesto v 2. ligi. Bratož/Kosec pa se tako po tem krogu selita v 3. ligo.

V ženski konkurenci sta bili v tem krogu najbolj uspešni dekleti iz ekipe Stepišnik/Halas. 10 dobljenih in le 1 izgubljen set, ju v naslednjem krogu uvršča v 1. ligo, v skupini lestvici pa na 7. mesto. Tina iz ekipe Stepišnik/Halas in Blaž iz ekipe Kolmanič/Rejc bosta tako v naslednjem krogu že 3. par, ki bo v letošnji ligi nastopil v prvi ligi. Rek, da liga združuje igralke in igralce torej kot pribito – drži J. Druga najboljša ekipa v tem krogu je bila ekipa Krevl/Erjavec, tretja Ferlin/Mežan, šele četrti pa sta bili primorki iz ekipe, ki je prišla iz prve lige – Bubnič/Morgan. Predzadnji sta bili punci iz ekipe Šantej/Bergant, Kalčič/Kranjc pa ostajata pri 2 dobljenih setih v skupnem seštevku in na zadnjem mestu.

V 3. moški ligi, ki je bila na sporedu v nedeljo 19.1.2020, se je najbolje odrezala ekipa Javornik/Pečovnik. Fanta sta z dobro igro osvojila 10 in izgubila le en set proti bratoma Stravnik, ki sta krog zaključila na 2. mestu. Kljub vidni poškodbi, z vijoličnim gležnjem pri enem izmed igralcev ekipe Perez/Šibau, sta fanta uspela osvojiti 3. mesto in ostati v 3. ligi. Prav tako je v 3. ligi prepričljivo ostala ekipa Gantar/Novak. Nekaj več smo mogoče pričakovali od ekipe Tači/Mavsar, ki je samozavestno prišla iz 4. lige. Sicer z menjavo, ampak vseeno je uspela premagati le ekipo Žagar/Žagar, ki se naslednji krog seli v 4. ligo.

Iz 4. moške lige pa se po tem krogu v 3. ligo vračata fanta iz ekipe Kastelec/Tršan. Prav tako 10 dobljenih in le 1 izgubljen set v tem krogu jima zagotavlja zasluženo napredovanje v 3. ligo. Presenečenje tega kroga pa sta bila z odlično igro nedvomno fanta iz ekipe Schwarzmann/Horvat, ki sta izgubila le proti prvouvrščenima. Napredek Ludusove akademije za odbojko na mivki je očiten iz kroga v krog in fanta s tem opozarjata nase v naslednjem krogu, z lepimi možnostmi za napredovanje v 3. ligo. Ekipa Požar/Mislej je ponovno zadržala 3. mesto v tem krogu, Schwarzmann/Kovič pa je bila zopet 4.. Fanta iz ekipe Popit/Jerič sta tokrat zadnje mesto prepustila ekipi Jurič/Skornšek in z njo izenačila število osvojenih točk v skupnem seštevku.

Datumi 4. kroga:
– nedelja 26. jan – 1. liga (M+Ž)
– nedelja 2. feb – 2. liga (M+Ž)
– nedelja 9. feb – 3. 4. liga (M)

Kontakt

Alen T. - 041 602 482

Koledar HSE Ludus Beach Liga

Koledar tekmovanj v odbojki na mivki za moške in ženske za leto 2020/21.

Novice