Interviju Tadej Boženk

Tadej Boženk, z Vidom Jakopinom sta letos postala svetovna prvaka one star fivb serije na Kongresnem trgu, trenutno pa se ukvarjaš z Ludus Becah Akademijo, nekateri ji pravijo tudi šola odbojke na mivki. Vem, ker sem tudi sam sem udeleženec akademije in moram priznati, da sem se veliko naučil. Kako si ti zadovoljen z odzivom in udeležbo v šoli?

Zelo sem zadovoljen. Šola je polna. Trudimo se delati na visokem nivoju. Pozna se napredek vsakega posameznika. Najprej smo začeli z dvema osnovnima skupinama, zdaj pa imamo že osem profesionalno rekreativnih skupin, tako da je dela kar dosti.

Odlično! Kakšno pa je tvoje mnenje o Ludus Beach Ligi? Lansko leto si prijavil dve ženski ekipi, ki sta imeli možnost tekmovati proti ostalim rekreativnim in tekmovalnim ekipam. So se dekleta kaj naučila in ali je bila prijava v ligo dobra odločitev?

Seveda. Moje mnenje je, da sam trening ni dovolj. Vse kar se na treningih naučiš, lahko izkoristiš in nadgradiš samo na tekmovanjih. Vedno je prostor za napredek in liga je odlična priložnost, da svoje znanje izkoristiš in ga nadgradiš. Ker samo na treningih ne dosežeš svojega maksimuma, vem, da je bila liga za dekleta pravilna odločitev. Dekleta so lahko pokazala svoje znanje, prav tako pa smo lahko videli na čem je bilo treba še delati.

Lanskoletna zmagovalca lige sta bila rekreativca Davor Zupančič in Aljaž Juvančič. Ju poznaš?

Fanta poznam in sem ju že videl igrati. Dobra sta.

Si kdaj igral z njima?

Sem, ampak naju nista premagala. Po mojem mnenju bi morala premagati še mene in Vida, da bi postala prava prvaka lige hehe :).

Slišati je kot izziv :). Bi izzval prvaka letošnje lige, da se pomerita tudi z vama z Vidom?

Če sem čisto iskren, sem si to potihem želel že lani, saj z Vidom zaradi najinih tekmovalnih obveznosti in potovanj na žalost ne moreva sodelovati v ligi, tako da letošnja prvaka z veseljem vabim tudi na dvoboj z nama :)!

Odlično! V ligi pa niso vedno samo zmagovalne ekipe, zato ne smeva pozabiti še na ostale udeležence. Za koga ti misliš, da je liga vse primerna? Dostikrat slišim, da nekateri ljubitelji odbojke na mivki mislijo, da za ligo pa niso dovolj dobri.

To je mogoče pomanjkanje samozavesti, jaz mislim, da nikoli ne moreš biti preslab. Če lahko serviraš čez mrežo si že dovolj dober za igro. In ravno zato je liga primerna za vse, ki si želijo igrati in spoznati odbojko na mivki in tekmovati, hkrati pa je posebna tudi zaradi druženja vseh igralcev. Med igro je vedno tekmovalnost, ampak na koncu smo vedno vsi v prijateljskih odnosih in res mi je všeč kako liga združuje vse to.

Torej je liga res primerna za vse, ki bi radi tekmovali in za tiste, ki bi odbojko na mivki radi igrajo. Ekipa v ligi povprečno odigra 1 krog mesečno, večinoma ob nedeljah dopoldne. Teh krogov je 7, kjer igrajo vsak z vsakim v svoji ligi, vsak krog pa ima ekipa tudi možnost napredovanja v višjo ligo. Kakšen se ti zdi ta sistem?

Sistem lige je res neverjetno dobro zasnovan, saj si lahko vsak, ki ima rad odbojko vzame 1 nedeljo na mesec čas, odigra krog in še vedno ostane čas za popoldansko druženje, na primer z družino.

Ok. Počasi mi zmanjkuje vprašanj. Bi rad povedal še kaj?

Ja. Rad bi povedal, da sem zelo vesel, ker opažam, da se odbojka na mivki razvija, napreduje in širi njena prepoznavnost, za kar vem, da si ogromno prispeval tudi sam s svojimi turnirji in ligo in zato bi to priložnost izkoristil, samo, da se ti zahvalim za vse kar delaš. Hvala Alen.

Hvala tebi Tadej, število vpisanih in čakajočih v akademijo pove vse in komaj čakam, da vidim napredek ekip iz lanske sezone v novi sezoni Ludus Beach Lige!

Kontakt

Alen T. - 041 602 482

Koledar HSE Ludus Beach Liga

Koledar tekmovanj v odbojki na mivki za moške in ženske za leto 2020/21.

Novice